20110404

Rockgruppen Maciej Zaremba

Rockgruppen Maciej Zaremba existerade i tjugotre timmar. Det var tidernas bästa band. De spelade en musik som var en reinkarnation av stenålderns musik, och samtidigt en försmak till framtidens musik. De spelade alla sorters musik, men utgav sig för att spela punkjazz. Att vara med i det bandet var förfärligt tråkigt och samtidigt ett av världens mest lustfyllda uppdrag. Maciej Zaremba var världens bästa band. De fyllde alla kvoter för att vara världens bästa band. Josh Moranis, forskare i musikologi på Princeton:
"Man kan se bandet som ett mikrokosmos av hela den moderna musiken. Och att tillåta sig själva att vara just ett mikrokosmos, måste här betraktas som ett genidrag. Det var också denna medvetenhet som gjorde bandet till det bästa genom tiderna".
Vad som hände sedan är lite oklart. Men många av medlemmarna tycktes sluta med musik annat än på fritiden efter att bandet upplöstes. Inga av medlemmarna är befintliga inom den breda musikindustrin i dag i varje fall. Det händer att jag tänker på dem. Undrar vart de kan ha tagit vägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar